Szennyvíztisztítás felsőfokon – AS-VARIOcomp

Galéria
Árajánlat kérése

Letöltések
FájlnévMéret
AS-VARIOCOMP8.89MB
FájlnévMéret
AS-VARIOCOMP KATALÓGUS 12.10MB
FájlnévMéret
AS-VARIOCOMP KATALÓGUS 22.12MB
FájlnévMéret
AS-VARIOCOMP KATALÓGUS 33.98MB
Autocad

 Termék leírás

ezgif.com-video-to-gif9.gif - 1.49 MB

Biológiai szennyvíztisztító berendezések

Az AS-VARIOcomp biológiai szennyvíztisztító család kitűnő alternatívát kínál a kommunális szennyvízkezelés terén. Ezek a professzionális szennyvíztisztító berendezések elsősorban olyan területeken alkalmazhatók, ahol nincs vagy csak magas költséggel létesíthető közcsatorna hálózat, illetve központi szennyvíztisztító telep.


A drága regionális rendszerek kiépítésével szemben az AS-VARIOcomp tökéletes megoldás a kistelepüléseknek, valamint a magán és a közületi szféra számára ott, ahol nincs lehetőség közcsatornára való csatlakozásra vagy nincs kiépítve a központi szennyvízgyűjtő rendszer. Ezeken a helyeken az AS-VARIOcomp biológiai szennyvíztisztító klasszikus közműpótlóként üzemel, műszakilag és környezetvédelmileg megbízható hátteret biztosítva a szennyvíztisztítás feladatának költséghatékony ellátásához.

Vario comp 5k gif.gif - 782.63 KB    Vario comp 5k gif2.gif - 972.09 KB    Vario comp 5k gif3.gif - 548.72 KB    Vario comp 5k gif4.gif - 669.50 KB

ÉME szám: É-031/2006.

Szennyvíztisztító berendezéseink kapacitása

A szennyvízkezelésben az egyik meghatározó tényező a szennyvíztisztítást végző gépek szűrési, tisztítási teljesítménye. Szennyvíztisztító berendezés családunk tagjainak kapacitása 5-800 LEÉ- ig (lakos egyenérték – itt “szennyvizet kibocsátó” lakos szám) terjed. Vagyis egy családi háztól egy panzión vagy iskolán át, egy településrészig vagy akár egy teljes községig képesek elvégezni a szennyvíztisztítást.

A szennyvíztisztító rendszerből kilépő, megtisztított víz újrahasznosítható, így csökken a környezeti terhelés, továbbá költségtakarékossá válik a vízfogyasztás és a szennyvízhálózat kiépítése is.

Az AS-VARIOcomp K ultra szennyvíztisztító berendezés által megtisztított víz nemcsak gyökérzónás öntözésre, hanem fürdésre, mosásra, wc öblítésre, locsolásra, autó mosásra… stb. is felhasználható. A napi vízfogyasztás több, mint 50%-a megtakarítható a berendezés használatával.

AS-VARIOcomp szennyvíztisztító felhasználási területei:

 •  családi házak, motelek, éttermek, társas- és sorházak, apartmanok szennyvizeinek tisztítása (AS-VARIOcomp K, AS-VARIOcomp K ultra)
 •  nagyobb szállodák, kempingek, lakóparkok, panziók kisebb ipari létesítmények szennyvizeinek tisztítása (AS-VARIOcomp N, AS-VARIOcomp N-PUMP)
 •  nagyobb ipari létesítmények, kistelepülések, településrészek szennyvizeinek tisztítása (AS-VARIOcomp D)

A biológiai szennyvíztisztító berendezések technológiai ismertetése

A biológiai szennyvíztisztítás elve három főbb részből tevődik össze, ezek:

 •  mechanikus előtisztítás
 •  biológiai fokozat
 •  iszapgazdálkodás

Hogyan történik a szennyvíztisztítás?

 1. A szennyvíztisztítás első lépcsőjeként a szennyvíz egy levegőtől elzárt (anareob) térbe, az előülepítő tartályba érkezik. Itt a vízben lévő szilárd szennyeződések leülepednek, és lezajlik a biológiai lebontás hidrolízis szakasza, azaz a nehezen lebontható szerves anyagok átalakulása könnyen lebontható szerves anyagokká.
 2. A szennyvíztisztítás következő lépcsőjében a víz – gravitációs átfolyással – az aerob tartályba kerül. Ebben az aktivációs térben történik a maradék szerves anyagok oxidációja és a nitrifikáció, amelynek során ún. ammonifikáció révén a szerves nitrogén vegyületekből keletkező ammónia nitritté, majd nitráttá oxidálódik. Az oxidációhoz oldott oxigén szükséges, melynek biztosítása (a tartály levegőztetése) sűrített levegővel történik. A sűrített levegő AS-ASE finombuborékos levegőztető egységeken keresztül jut a tartályba, melyek cégünk saját termékei (ASIO CŽ).
 3. A szennyvíztisztítás utolsó fázisában a víz a berendezés utolsó egységébe, az utóülepítő tartályba jut. Itt történik a biológiai szennyvíztisztítás során képződő eleven-iszap szétválasztása a tisztított víztől. A leülepedett iszap szivattyúzással (mamut szivattyúval) visszajut az anaerob tartályrészbe, a megtisztított víz pedig az elfolyó vezetéken távozik a rendszerből.

A szennyvíztisztító berendezések beépítésének követelményei

A tisztított szennyvíz élővízbe vezethető vagy elszikkasztható, de minden esetben meg kell felelni az adott területen érvényes rendeleteknek, illetve a helyi hatóságok által előírtaknak. A szennyvíztisztító engedélyezési eljárásához minden szükséges műszaki paramétert és a berendezés család engedélyeit biztosítjuk, illetve esetleges megbízás esetén a hatósági engedélyezési eljárást cégünk elvégzi. A megfelelő szennyvíztisztító berendezés kiválasztásához kérje kollégáink segítségét! Amennyiben szükséges, cégünk megbízásra előzetes hatástanulmány vizsgálatot készít.

Szennyvíztisztítók kialakítása

A szennyvíztisztító berendezések kompakt, egy zárt térben elhelyezkedő rendszerek, amelyek több, egymással kapcsolatban lévő technológiai rekeszre tagolódnak. Ezekben a különálló egységekben történik a szennyvíz kezelése, tisztítása. A rekeszek műanyag lemezekből, illetve speciális falelemekből készült hengeres és szögletes kialakításúak, ami rendkívül egyszerűvé és könnyűvé teszi a beépítésüket.

Az AS-VARIOcomp biológiai szennyvíztisztító berendezés kettős technológiájának előnyei

A kettős technológia alkalmazásával, a hagyományos szennyvíztisztító berendezésekkel szemben a következő előnyök jelentkeznek:

 •  kevesebb iszap keletkezik a szennyvíztisztítás során, így nem szükséges nagy terjedelmű iszaptárolókat építeni a felesleges iszap számára
 •  kisebb a beépített tér
 •  a hagyományos szennyvíztisztítókkal összehasonlítva alacsonyabbak a beruházási költségek
 •  alacsonyabb energiaráfordítás és üzemeltetési költség
 •  lehetőség van a szezonális üzemeltetésre, illetve a szakaszos működtetésre
 •  a tisztító eljárás stabilitása kiváló

AS-VARIOcomp biológiai szennyvíztisztító berendezéscsalád előnyei

 

 •  kompakt, zárt berendezés
 •  hő- és hangszigetelt
 •  időtálló anyagból készült berendezés
 •  a szaghatás lényegesen kevesebb a termék alkalmazásával
 •  egyszerű és könnyű telepíthetőség (önhordó kivitel)
 •  alacsony karbantartási és üzemeltetési költség

AS VARIOcomp K Biológiai szennyvíztisztító berendezés

 • Átemelő akna nélküli kivitel
 • Kapacitása: 5-25 lakos egyenérték (LEÉ)
 • Családi házak, motelek, éttermek, társas- és sorházak, apartmanok
 • A tisztított szennyvíz gyökérzónás öntözésre alkalmas

 

 

AS VARIOcomp K ultra biológiai szennyvíztisztító berendezés

Az AS-VARIOcomp K ultra szennyvíztisztító berendezés az AS-VARIOcomp K modell továbbfejlesztett változata. A különbség az aerob térben van, ahol a légkompresszor helyett a berendezés méretének és a tisztítás hatékonyságának függvényében megfelelően méretezett ultrafiltrációs membrán kerül beépítésre. A szennyvíztisztító berendezés használatának feltétele egy, a hálózatos víztől különálló vízvezeték rendszer kiépítése. A rendszerrel a napi vízfogyasztás több, mint 50%-a megtakarítható.

 

 

 

Az AS-VARIOcomp K ultra szennyvíztisztító berendezés technológiai ismertetése

Az AS-VARIOcomp K ultra szennyvíztisztítóknál a légkompresszor helyére siCLARO membránszűrő kerül beépítésre. A membránban 35 nm átmérőjű pórusokon keresztül áramlik a szennyvíz a szűrőblokkban létrejövő szívóhatás következtében. A membrán pórusain a vízmolekulák átjutnak, de a szennyeződések, baktériumok és vírusok nem. A szennyvíz tisztítási folyamat végén tiszta (fürdésre, mosásra, wc öblítésre, autó mosásra, stb. alkalmas) vizet kapunk. A filtrációs folyamat során kapott vizet a kifolyó víz fertőtlenítésével és bevizsgálásával, a helyi hatóságok engedélyével lehet felhasználni.

 

 

A siCLARO szűrőrendszer leírása

A szennyvíztisztítás egy, a membránblokkot felépítő, panelenként 6,2 m2 felületű szűrőn át történik. A membránpanelek kialakítása, helyzete és a köztük lévő 6 mm-es távolság hatékonyan gátolja a felület elszennyeződését és a dugulást. A szűrőrendszer egy vagy több modulból épül fel. Egymás mellé max. kettő, egymás fölé max. három modul sorakoztatható.

 

A VARIOcomp N szennyvíztisztító berendezés technológiai ismertetése

Az AS-VARIOcomp N szennyvíztisztító berendezések teljesítménye 25-300 LEÉ -ig terjed: 25-150 LEÉ -ig 1 tartályban, 150-300 LEÉ -ig egymás mellé helyezett 2 tartályban történik a tisztítás.
A berendezés kompakt módon magában foglalja a funkcionális tereket; az anaerob teret, az aktivációs teret, és az utóülepítőt. Az előülepítőben történik a szilárd szennyeződések leülepítése, az aktivációs térben a mikroorganizmusok elegye oxigén hatására lebontja a vízben található szerves anyagokat, az utóülepítőben pedig az eleven iszap és a szerves anyagoktól megtisztított víz szétválasztása megy végbe.

VARIOcomp N pump szennyvíztisztító berendezés ismertetése

Az AS-VARIOcomp N pump szennyvíztisztító berendezések a kommunális szennyvíz szakszerű átemelésére alkalmas egységgel toldott, a szennyvizet eleveniszapos módon tisztító berendezések.

A szennyvíztisztító berendezések kialakítása 1 ill. 2 tartályos megoldású, amely kompakt módon magában foglalja a funkcionális tereket (előülepítő, aktivációs tér, utóülepítő és szivattyútér). Teljesítményük 25-300 LEÉ -ig terjed (25-150 LEÉ -ig egy tartályban, 150-300 LEÉ -ig két tartályban).

AS-VARIOcomp EGYEDI Biológiai szennyvíztisztító rendszer

 

Az AS-VARIOcomp D szennyvíztisztító kapacitása 300-800 LEÉ -ig terjed, a nagyobb kapacitású vagy egyedi igényeket támasztó berendezéseket tervezőink készítik el.

A szennyvíztisztító berendezések több tartályból állnak. Az első tartályban történik a mechanikai előszűrés, ahonnan a szennyvíz a denitrifikációs térbe (keverő), majd a nitrifikációs térbe (finombuborékos levegőztető rendszer) kerül. Az oxidációhoz szükséges oldott oxigént cégünk saját, védett termékeivel (ASIO CŽ), az AS-ASE finombuborékos levegőztető egységekkel biztosítjuk. A szennyvíz végül a berendezés utolsó egységébe, az utóülepítő tartályba jut, ahol a biológiai szennyvíztisztítás során képződő eleveniszap és a tisztított szennyvíz szétválasztásra kerül. A fölösiszap visszaforgatása a rendszerbe és a belső cirkuláció szivattyúk segítségével történik.

 További termékeink

 • Iszapleválasztók és olajleválasztók - AS-TOP
  Iszapleválasztók és olajleválasztók - AS-TOP
 • Zsírleválasztók - AS-FAKU
 • AS-ASE - Finombuborékos levegőztető rendszer
  Finombuborékos levegőztető rendszer - AS-ASE
 • Esővízgyűjtő -újrahasznosítók - AS-REWA
  Esővízgyűjtő tartály -újrahasznosítók - AS-REWA
 • Vízgyűjtő és elszivárogtató rendszerek - AS-KRECHT
  Vízgyűjtő és elszivárogtató rendszerek - AS-KRECHT
 • Átemelő aknák - AS-PUMP
  Átemelő aknák - AS-PUMP
 • Vízgyűjtő - és tároló szendvicspanelek - AS-NIDAPLAST
  Vízgyűjtő - és tároló szendvicspanelek - AS-NIDAPLAST
 • Általános tárolótartályok - AS-TANK
  Általános tárolótartályok - AS-TANK
 • Vízmérőóra aknák - AS-VODO
  Vízmérőóra aknák - AS-VODO
 • atfolyasmero
  Átfolyásmérők
 • Csapadékvíz újrahasznosító INTEWA
  Csapadékvíz újrahasznosító INTEWA
 • Szürkevíz hasznosító - INTEWA
  Szürkevíz hasznosító - INTEWA
 • Radioaktív szennyvíz inaktiváló rendszer
  Radioaktív szennyvíz inaktiváló rendszer
 • Esővíz gyűjtő tartályok - AS-MONA
 • Szennyvíztisztítás felsőfokon – AS-VARIOcomp
  Szennyvíztisztítás felsőfokon – AS-VARIOcomp
 • Szürkevíz újrahasznosító rendszerek
 • Esővíz

Kezdjen el gépelni a keresés indításához