Iszapleválasztók és olajleválasztók – AS-TOP

Galéria
Árajánlat kérése

Letöltések
FájlnévMéret
AS-TOP4.41MB
Autocad

 Termék leírás

 

Az AS-TOP olajleválasztó berendezésekkel a szennyvizek lebegőanyag és ásványi eredetű könnyűfolyadék tartalma a gravitáció és a koaleszcencia szűrés elvén leválasztható.

Könnyű folyadékok azok a max. 0,95 g/cm3 sűrűségű folyadékok, amelyek vízben nem, vagy csak kevésbé oldódnak, illetve nem elszappanosíthatók, mint pl. gázolaj vagy egyéb olajok. A könnyűfolyadékok gyulladáspontja min. 55°C.


A berendezések az oldott olajfrakció, az oldható komplex- és ionos formában lévő fémek, valamint a kémiai szempontból stabil olajemulziók leválasztására nem alkalmasak. Ez utóbbi esetben a szennyvíz, pl. emulzióbontás után vezethető csak rá a leválasztóra. A kolloid méretű fémeket csak részben képesek iszap formájában leválasztani, egyéb komponensekre – mint; pl. anion-aktív detergens, pH, összes só stb.- nézve a berendezések kiegyenlítő hatásúak.

 

 

Az AS-TOP olajleválasztó berendezés PP (polipropilén) műanyag lemezből, vagy falalem modulból készül, több technológiai rekeszre tagolt, integráltan tartalmazza az iszap leülepítésére szolgáló elő-, és utóülepítő teret, az olaj felúsztatására szolgáló csillapítóteret, az olajszármazékok kiválasztására szolgáló koaleszcens szűrőt, valamint opcionálisan az adszorpciós szűrőt így biztosítja a maximum 5 mg/l, illetve 2 mg/l szerves oldószer extrakt értéket.

 

Felhasználási terület:
 •  személyautó parkolók – szállodák, hotelek, motelek, bevásárló központok, kórházak, iskolák, hivatalok, parkolóházak, stb. – felületéről elfolyó csurgalék vizek tisztítására
 •  forgalmas utak, autópályák hidak elfolyó vizeinek tisztítására
 •  kamion-, teherautó- és munkagép parkolók, mosók felületéről elfolyó csurgalék vizek tisztítására
 •  autómosók, műhelyek elfolyó vizeinek tisztítására
 •  és minden olyan nyitott vagy zárt hely, ahol olajos szennyeződés kerülhet az elfolyó szennyvízbe

Az AS-TOP iszapleválasztó és olajleválasztó berendezéscsalád típusai, betűjelölések:

Cégünk több fajta berendezést gyárt a különböző felhasználási céloknak megfelelően. Az ülepedő szilárd szennyeződések mennyisége alapján, a berendezések különböző nagyságú előülepítőtérrel rendelkezhetnek:

 • A névleges hozam térfogatértékének 100-szorosa [RC – típus].
 • A névleges hozam térfogatértékének 200-szorosa [VF – típus].
 • A névleges hozam térfogatértékének 300-szorosa [P – típus].

Fogadási/beépítési körülmények szerint:

 • PPs – zöldbe (nincs felső terhelés, nincs talajvíz)

Hengeres, vagy szögletes, önhordó kialakítás, vízszintes betonalapra helyezést követően külső megerősítést nem igényel, földdel körültömöríthető, maximum 330 mm földréteggel befedhető.

 • PPn – felső terhelés > 5t és/vagy talajvízzel kell számol

Szögletes, nem önhordó kialakítás, vízszintes betonalapra helyezést követően körülbetonozást igényel. A szükséges terhelési osztály eléréséhez áthidalás szükséges.

 • EO/PB – felső terhelés > 5t, nincs talajvíz

Hengeres kialakítás; dupla oldalfallal szerelt, a két fal között rögzített vasháló található, mely bennmaradó zsaluzatként a berendezés teherbírását növeli. A berendezés vízszintes betonalapra helyezése után a kettős falat fel kell tölteni betonnal, így a berendezés önhordóvá válik. A felső terhelés kiváltása szükséges áthidalással.

 • EO/PB-SV – felső terhelés > 5t, van talajvíz

Hengeres kialakítás; dupla oldalfallal, dupla fenéklemezzel szerelt, a két fal között rögzített vasháló található, mely bennmaradó zsaluzatként a berendezés teherbírását növeli, megfelelő megoldás magas talajvíz esetén. A berendezés vízszintes betonalapra helyezése után a kettős falat fel kell tölteni betonnal, így a berendezés önhordóvá válik. A felső terhelés kiváltása szükséges áthidalással.

A tisztítási hatásfokot a hatósági előírásokban megkívánt elfolyó vízminőség határozza meg. Az

alapberendezések maximum 5mg/l SZOE koncentrációig tisztítanak, a hozzáadott adszorpciós szűrőegységgel (S/SOR) kiegészített berendezések 2mg/l SZOE koncentrációig képesek megtisztítani az olajszármazékokkal szennyezett vizet.

AS-TOP szögletes (ER) olajleválasztó berendezések

AS-TOP ER/PPsAS-TOP ER/PPn
Felső terhelés < 5t, nincs talajvízFelső terhelés > 5t, van talajvíz
SZOE < 5mg/lSZOE < 2mg/lSZOE < 5mg/lSZOE < 2mg/l
AS-TOP RCk/ER/PPsAS-TOP RCSk/ER/PPsAS-TOP RCk/ER/PPnAS-TOP RCSk/ER/PPn
AS-TOP VFk/ER/PPsAS-TOP VFSk/ER/PPsAS-TOP VFk/ER/PPnAS-TOP VFSk/ER/PPn
AS-TOP Pk/ER/PPsAS-TOP PSk/ER/PPsAS-TOP Pk/ER/PPnAS-TOP PSk/ER/PPn
AS-TOP miniAS-TOP mini S
AS-TOP hengeres (EO) olajleválasztó berendezések
AS-TOP (RC,VF,P) EO/PPsAS-TOP (RC,VF, P) EO/PBAS-TOP (RC,VF,P) EO/PB-SV
Felső terhelés < 5t, nincs talajvízFelső terhelés > 5t, nincs talajvízFelső terhelés > 5t, van talajvíz
SZOE < 5mg/lSZOE < 2mg/lSZOE < 5mg/lSZOE < 2mg/lSZOE < 5mg/lSZOE < 2mg/l
AS-TOP RC/EO/PPsAS-TOP RC/EO/PPs +AS-TOP SOR/EO/PPsAS-TOP RC/EO/PBAS-TOP RC/EO/PB + AS-TOP SOR/EO/PBAS-TOP RC/EO/PB-SVAS-TOP RC/EO/PB-SV + AS-TOP SOR/PB-SV
AS-TOP VF/EO/PPsAS-TOP VF/EO/PPs + AS-TOP SOR/EO/PPsAS-TOP VF/EO/PBAS-TOP VF/EO/PB + AS-TOP SOR/EO/PBAS-TOP VF/EO/PB-SVAS-TOP VF/EO/PB-SV + AS-TOP SOR/PB-SV
AS-TOP P/EO/PPsAS-TOP P/EO/PPs + AS-TOP SOR/EO/PPsAS-TOP P/EO/PBAS-TOP P/EO/PB + AS-TOP SOR/EO/PBAS-TOP P/EO/PB-SVAS-TOP P/EO/PB-SV + AS-TOP SOR/PB-SV
AS-TOP mini EO/PPsAS-TOP mini EO/PBAS-TOP mini EO/PB-SV
Az AS-TOP iszapleválasztó és olajleválasztó berendezések működési elve

A berendezésbe a befolyócsövön érkező szennyvíz először az iszapfogó térbe kerül, ahol a merülőfal kialakítása révén turbulenciamentes áramlási tér alakul ki.

A koaleszcens szűrő és a csillapítótér alkotják. Itt kezdődik meg a kisebb sűrűségű (SI) folyadékrészecskék leválasztása. A leválasztott olajcseppek felfelé úsznak, míg a szennyvíz a koaleszcens szűrőn áramlik át. Az apró olajcseppek rátapadnak a szűrő anyagára és nagyobb cseppekké állnak össze. A nagyobb cseppek a rájuk ható felhajtóerő hatására leszakadnak a szűrőanyag felületéről és a víz felszínére úsznak. A könnyűfolyadéktól mentes víz a csillapító tér alsó részén gyűlik össze, ahonnan a kifolyó nyíláson keresztül hagyja el a leválasztót.

 

A könnyűfolyadéktól megtisztított szennyvíz a kifolyócsövön keresztül jut a közcsatornába. A leválasztóból szakaszosan eltávolított könnyűfolyadék (p1. olaj, olajos iszap stb.) veszélyes hulladék, elhelyezéséről a kiviteli terv szerint kell gondoskodni.

AS-TOP mini Iszapleválasztó és ásványi olajleválasztó berendezés

Az AS-TOP mini olajleválasztó a szennyvizek lebegőanyag és ásványi eredetű könnyűfolyadék tartalmát leválasztó berendezés.

Könnyűfolyadékok azok a max. 0,95 g/cm3 sűrűségű folyadékok, amelyek vízben nem, vagy csak kevésbé oldódnak, illetve nem elszappanosíthatók, mint pl. gázolaj vagy egyéb olajok. A könnyűfolyadékok gyulladáspontja min. 55°C. A berendezések az oldott olajfrakció, az oldható komplex- és ionos formában lévő fémek, valamint a kémiai szempontból stabil olajemulziók leválasztására nem alkalmasak.

Felhasználási terület

 • személyautó parkolók, garázsok -kisebb szállodák, társasházak, stb.- felületéről elfolyó csurgalék vizek tisztítására
 • kisebb műhelyek elfolyó vizeinek tisztítására
 • minden olyan nyitott vagy zárt hely, ahol olajos szennyezádés kerülhet az elfolyó szennyvízbe

Az AS-TOP mini olajleválasztó berendezéscsalád tagjai polipropilén (PP) lemezből készülnek, hegesztéses eljárással. A tartályok válaszfalakkal elválasztott funkcionális tereket tartalmaznak.

Táblázatban szereplő jelölések:
 • LEÉ: Lakosegyenérték
 • Q: Névleges hidraulikai teljesítmény
 • D: Berendezés ámérője
 • L: Berendezés hossza
 • B: Berendezés szélessége
 • H: Berendezés magassága
 • HB: Befolyási folyásfenék szint
 • HK: Kifolyási folyásfenék szint

AS-TOP PUMP átemelő aknával egybeépített iszapleválasztó és olajleválasztó berendezés

Az AS-TOP PUMP olajleválasztó a szennyvizek lebegőanyag és ásványi eredetű künnyűfolyadék tartalmát leválasztó, a tisztított szennyvíz átemelésére alkalmas résszel toldott berendezés.

Könnyűfolyadékok azok a max. 0,95 g/cm3 sűrűségű folyadékok, amelyek vízben nem, vagy csak kevésbé oldódnak, illetve nem elszappanosíthatók, mint pl. gázolaj vagy egyéb olajok. A könnyűfolyadékok gyulladáspontja min. 55°C.

A berendezések az oldott olajfrakció, az oldható komplex- és ionos formában lévá fémek, valamint a kémiai szempontból stabil olajemulziók leválasztására nem alkalmasak. Ez utóbbi esetben a szennyvíz, pl emulzióbontás után vezethető csak rá a leválasztóra. A kolloid méretű fémeket csak részben képesek iszap formájában leválasztani, egyéb komponensekre – mint pl. anion-aktív detergens, pH, összes só stb.- nézve a berendezések kiegyenlítő hatásúak.

Felhasználási terület:
 •  személyautó parkolók – szállodák, hotelek, motelek, bevásárló központok, kórházak, iskolák, hivatalok, parkolóházak, stb. – felületéről elfolyó csurgalék vizek tisztítására
 •  forgalmas utak, autópályák, hidak elfolyó vizeinek tisztítására
 •  kamion-, teherautó- és munkagépparkolók, mosók felületéről elfolyó csurgalék vizek tisztítására
 •  autómosók, műhelyek elfolyó vizeinek tisztítására
 •  minden olyan nyitott vagy zárt hely, ahol olajos szennyeződés kerülhet az elfolyó szennyvízbe, és a szintkülönbségből adódóan a folyadék átemelésére szükség van

Az AS-TOP PUMP iszapleválasztó és olajleválasztó berendezéscsalád tagjai polipropilén (PP) lemezből illetve polipropilén (PP) falelem modulokból készülnek, hegesztéses eljárással. A tartályok válaszfalakkal elválasztott funkcionális tereket tartalmaznak.

A berendezés működése:

Az olajleválasztó egy műanyag tartályból áll, a tartályban válaszfalak határolják el a funkcionális tereket. A berendezés 2 funkcionális térből áll: az’ első részben megy végbe a tényleges tisztítási folyamat, a második részbe már csak a könnyűfolyadéktól mentes víz kerül. A tisztított víz a csillapító tér alsó részén gyűlik össze, ahonnan a szivattyútérbe érkezik. Amikor a szivattyú szintérzékelője eléri a maximum állást, megkezdődik a könnyűfolyadéktól mentes víz átszivattyúzása. Ez a folyamat mindaddig tart, amíg a szivattyú szintérzékelője el nem éri a minimum szintet, akkor leáll a szivattyú. A könnyűfolyadéktól megtisztított szennyvíz a kifolyócsövön keresztül jut a közcsatornába. A leválasztóból szakaszosan eltávolított könnyűfolyadék (pl. olaj, olajos iszap stb.) veszélyes hulladék, elhelyezéséről a kiviteli terv szerint kell gondoskodni.

 További termékeink

 • Iszapleválasztók és olajleválasztók - AS-TOP
  Iszapleválasztók és olajleválasztók - AS-TOP
 • Zsírleválasztók - AS-FAKU
 • AS-ASE - Finombuborékos levegőztető rendszer
  Finombuborékos levegőztető rendszer - AS-ASE
 • Esővízgyűjtő -újrahasznosítók - AS-REWA
  Esővízgyűjtő tartály -újrahasznosítók - AS-REWA
 • Vízgyűjtő és elszivárogtató rendszerek - AS-KRECHT
  Vízgyűjtő és elszivárogtató rendszerek - AS-KRECHT
 • Átemelő aknák - AS-PUMP
  Átemelő aknák - AS-PUMP
 • Vízgyűjtő - és tároló szendvicspanelek - AS-NIDAPLAST
  Vízgyűjtő - és tároló szendvicspanelek - AS-NIDAPLAST
 • Általános tárolótartályok - AS-TANK
  Általános tárolótartályok - AS-TANK
 • Vízmérőóra aknák - AS-VODO
  Vízmérőóra aknák - AS-VODO
 • atfolyasmero
  Átfolyásmérők
 • Csapadékvíz újrahasznosító INTEWA
  Csapadékvíz újrahasznosító INTEWA
 • Szürkevíz hasznosító - INTEWA
  Szürkevíz hasznosító - INTEWA
 • Radioaktív szennyvíz inaktiváló rendszer
  Radioaktív szennyvíz inaktiváló rendszer
 • Esővíz gyűjtő tartályok - AS-MONA
 • Szennyvíztisztítás felsőfokon – AS-VARIOcomp
  Szennyvíztisztítás felsőfokon – AS-VARIOcomp
 • Szürkevíz újrahasznosító rendszerek
 • Esővíz

Kezdjen el gépelni a keresés indításához