ASIO-Telefon

Rólunk

ASIO

Az ASIO Hungária Kft. 1999-ben alakult, a cseh ASIO cég magyar leányvállalataként, az egész Európát behálózó ASIO GROUP cégcsoport tagjaként.

Céginformáció...

Rólunk mondták

 Köszönjük korrekt kereskedelmi kapcsolatukat és a továbbiakban is számítunk sikeres együttműködésükre!

HUNÉP Universal Zrt.

Tanúsítvány

iso9001

ASIO Szennyvíztechnika, Powered by PC16 & Tapsi

Zsírfogó berendezések


Hiányzó szöveg

Hogy az ételek ízével foglalkozhassunk! - A zsírfogó szerepe

Nem szeretjük a piszkos munkát, igaz?

Márpedig jóllakott vendégeink távozása után az ételmaradékok távozásáról is szakszerűen gondoskodnunk kell. Szigorú előírások szabályozzák a közcsatornába távozó zsír mennyiségét, amelynek legcélszerűbb módja az ún. zsírfogó tartály használata.

A zsírfogó tartály képes szétválasztani a könnyebb fajsúlyú zsíros szennyeződéseket az iszaptól, hogy minél kisebb legyen a közcsatornába átjutó zsír, keményítő és szilárd anyagok mennyisége.

A többféle méretben és anyagból készülő zsírfogóknál választhatunk iszapfogóval ellátott típusokat is, vagy ha többféle szennyeződés elválasztására is szükség van, a zsírfogó funkción kívül iszapfogóval ellátott típus is kapható a piacon. Létezik olyan készülék is, melyben keményítőfogó és savsemlegesítő medence is található, ha többféle étkezési hulladék elválasztására van szükség.

Hol ajánlott a zsírfogó használata?

Érdemes zsírfogó berendezést használni minden olyan területen, ahol a szennyvízbe jelentős mennyiségű olajos, zsíros anyag kerülhet. Főként olyan helyen fordul ez elő, ahol naponta főznek nagyobb létszámú csoportoknak, így a vendéglátóhelyek, éttermek, szállodák, az iskolai menzák, üzemi kantinok, kórházi konyhák esetében mindenképpen javasolt a zsírfogó telepítése. A konzervgyárakból vagy húsfeldolgozókból távozó szennyvíz szintén megkívánja az előzetes tisztítást. A törvényi szabályozás egyes esetekben kötelezővé teszi a zsírfogó használatát. Ezzel nemcsak környezetvédelmi előírásoknak felelhet meg, hanem megakadályozhatja a zsíros szennyeződések lerakódását, az esetleges dugulást a csatornában. Kaphatók otthoni felhasználásra szánt, közvetlenül a mosogató alá szerelhető zsírfogó berendezések is, amelyek leginkább nagycsaládok, viszonylag nagy létszámú lakóközösségek konyhái, vagy gyorsbüfék számára lehetnek hasznosak. Mielőtt beszerezné a zsírfogót, mindenképpen konzultáljon szakemberrel! 

Gravitációs leválasztás – A zsírfogók működése

A berendezés egyszerűen működik, a technológia a szennyvízben található anyagok sűrűségkülönbségén alapul. A rendszer egyetlen tartályból áll. Az ebbe jutó, vízben nem oldódó zsírszármazékok a szennyvíz tetejére emelkednek, a nehezebb szennyeződések az aljára ülepednek. Terelőfalak segítségével ezek leválaszthatók a szennyvízről. A leülepedő anyagok az iszapfogóban gyűlnek össze, míg a zsíros szennyeződés a zsírleválasztó tér tetején marad. Innen a tisztított szennyvíz gravitációsan a közcsatornába, vagy a zsírfogó úgynevezett szivattyúterébe jut, ahonnan egy, a kifolyási magasságtól és víznyomástól függő teljesítménnyel rendelkező szivattyú tolja ki a szennyvizet.

A zsírfogó üzemeltetése és karbantartása

A vásárlást, illetve a telepítést megelőzően fel kell mérni az igényeket és lehetőségeket, majd ezek alapján kell kiválasztani a megfelelő típust. Az üzembe helyezést követően a zsírfogó berendezést tiszta vízzel kell feltölteni, valamint az illesztések tömítéseit is ellenőrizni kell. A használat során figyelembe kell venni néhány alapszabályt. A zsírfogóba nem vezethető olyan szennyvíz, amely akadályozná a működését, így sem esővíz, sem háztartási vagy kommunális szennyvíz nem kerülhet a rendszerbe. Fontos az előírt rendszeresség szerint tisztítani a zsírfogót. Noha a zsírfogó egyszerű szerkezet, a meghibásodások elkerülése érdekében javasolt az időszakos ellenőrzés.

Mindig az odaillő típust válasszuk! – A zsírfogók beszerelése

Mint látjuk, a választék bőséges, és igen specifikus, ezért nem mindegy, milyet választunk! Érdemes magunknak is szétnézni, tájékozódni a piacon, de a zsírfogó készülék kiválasztását, beszerelését mindenképp vízgépészettel foglalkozó szakemberrel, mérnökkel végeztessük el. A szakember elvégzi a szükséges számításokat, hogy üzemünkbe, étkezési egységünkbe a lehető legmegfelelőbb zsírleválasztó típus kerüljön.

Néhány kép zsírfogó berendezéseinkről:

Üzleti partnereknek

Tervező, kivitelező, kereskedő?

 

Legyen részese az ASIO Hungária sikerének: kattintson a üzleti partneri lehetőségekért.
 

Tovább...

Legfrisebb hírek

Olvassa el legfrissebb híreinket és cikkeinket. További információkért látogasson el hozzánk konzultációra. Az újságírók tekintsék meg Média Központunkat.
 

Tovább...

GYIK - Letöltések

Amennyiben maradt még kérdése berendezéseinkkel kapcsolatban, nézze meg a GYIK oldalunkat. Továbbá letölthető számos információs brossúra és hasznos adatlap.

Tovább...

Elérhetőségek

ASIO Hungária Kft.

  •      1162 Budapest,
        János utca 90/A
  •       Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  •      (+36) 1 401 0367

Fax: (+36) 1 401 0368